Webshop
0
VARUKORG
Summa 0 kr

2021 bedrivs fortfarande inspelningsverksamhet på adressen, nu under namnet Nacksving (!) studios, ägd av några i kretsen runt bandet Broder Daniel. Isak Edh är en av ägarna och servar också mångkanalsbandare över hela Sverige.

Lokalerna var ursprungligen bostad med vidhängande förrådslokaler till kommendanten på bastionen Carolus Rex. Den försvarade inre delen av Göta älv och den på sin tid viktiga hamnkanal som ledde in till Göteborgs centrum.

Studion föregicks bland annat av en tämligen stökig restaurant som hette just Carolus Rex. Tal & Ton byggde där studio i början av 1970-talet efter en filosofi utvecklad av Westlake i USA - närmickning på allt och allting avskärmat i separata bås. När Nacksvingsfären tog över 1979/80 byggdes studion om radikalt. Olika klang-zoner byggdes med hjälp av träkonstruktioner och bafflar. När Rander senare köpte studion tillkom ett Neve-bord och en del annan teknisk utrustning, inte minst genom inköp av mikrofoner i Tyskland där Deutsche Grammofon hade gått omkull.

             

            Kontrollrummet.                                                          Del av studion

Tommy drev studion till 1987 och i paketet ingick bl a en lägenhet där musiker utifrån kunde övernatta. Urmas Plunt från Beachers drev lilla studion Gothenburg Sound och ville gärna pröva ett driva en större och köpte Commendante. Efterhand tillkom nya ägare som till sist helt övertog verksamheten. Och bytte namn till Nack-sving med en moderniserad version av skivbolagets gamla logga som symbol.

Cirkeln har på sätt och vis slutits då the Shakers ibland repar eller spelar in i lokalerna!     

         Vi prövar en gång till! "Mix 102...."

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår