Webshop
0
VARUKORG
Summa 0 kr

TR har rotat med musik på ett eller annat sätt sedan han fick en gitarr på sin 12-årsdag. Det var för övrigt en så kallad orkestergitarr av märket Levin. De första betalda spelningarna kom med Kent Skoghs orkester 1962. Det var mest 50-års kalas, midsommarfirande och liknande. Efter flytt påsken 1962 från Färjenäs nere vid Göta älv i Göteborg till miljonprogrammets Biskopsgården, träffade han Roger Löwendahl (Henriksson) och bildade bandet the Rangers. Tidigt -64 bytte man namn till the Shakers.  

 Lövet till vänster med röd Höfnerplanka

SISTA SVÄNGEN MED THE SHAKERS? 

I mars spelade bandet sina sista gig. Man började med ett öppet genrep på Redbergsgården 4 mars, spelade sedan 16 mars på Millners i Tibro, 17e på närmast utsålt Engelen i Stockholm, 18 mars på hotel Hulingen i Hultsfred och 19e på En Sista Kväll i Cue Clubs anda på Brewhouse i Göteborg. Kvällen var mer än utsåld.   

Originalmedlemmen Tommy Rander gtr/sång, Bosse Fahlman tmr - kom in 1968 - Kent Börjesson gtr/sång, Patrik Öblad bas/sång och Fredrik Asklerdal klaviatur/sång var upprymda efter Cue-kvällen som både spelades in och filmades (oklart vad det blir av det). Man hade gjort ett fullt vädigt avslut. Det fanns gott om människor i publiken som tyckte att det var åt h-e att bandet slutade när det var så bra och det var även för musikanterna rent njutning...

I början av maj fick Tommy en synnerligen stark signal av några som var på Engelen - visste han att bandet faktiskt skulle ha firat 60 år i januari 2023?? Det visste han så klart, men - för att citera Lorrys uppfinnarjocke - tänkte inte på det. Rander är inte känd för att ändra beslut han en gång har tagit. Men... 

Det kan bli ett 60-årsfirande! Exakt när - och OM! - är ännu oklart och ett första försök i Göteborg och Tranås i  januari 2023 blev inte av och ställdes in.   

Cue-kvällen är mixad och filmad dessutom. Sannolikt kommer en DVD i slutet av 2024 eller möjligen till mars 2025.

 

Shakers på vinyl

17 låtar inspelade 1964-68 finns nu på en vinyl-LP plus ett häfte med foton och tidningsklipp med mera. Skivan ges ut av Busy Bee och kan köpas här på webshopen. Priset är 250:- och inkluderar porto. 

250 kr

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår